Translate

уторак, 9. април 2013.

Порука Србима за 9. април

Будите свесни историјског тренутка, не будите као грађани Помпеје!

Београд, 08.04.2013

Водите рачуна да девети април две хиљаде тринаесте дочекате у свом најбољем издању јер какви ћете бити онда, такви ћете бити заувек, занавек и довека.

Издепилирајте се, обријте се, средите нокте на ногама и рукама, офарбајте се, почупајте обрве и длачице из ушију, средите фризуре, извадите најбоља одела и одлучите само једно: где ћете бити и шта ћете радити. Тамо где вас буде затекла граница, тамо ће вас затећи историја. У коју улазите и као сведоци и као творци!

Не дајте да се чује да нисте били на послу, у школи, на факултету! Не дајте да се чује да због предајте 17% територије нисте стигли да се вакцинишете, рефинансирате кредит, одгледате серију, попијете капућино, освежите статус на Фејсбуку, пошаљите поруку Великом брату, кладите се на европске псе, подржите „фармере“, ... Као што не допуштате да вам измакне аутобус зато што се пред вама чује државна химна, тако не дајте ни да у уторак закасните и у тренутку када држава државно даје будете затечени у нечем недостојном ваше личности.

Будите свесни историјског тренутка, не будите као грађани Помпеје! Будите онакви каквим желите да вас памте и не занемарујте своје обавезе: не напуштајте своја радна места, редове у банкама, места у тролејбусима, учионице, слушаонице и исповедаонице! Сркућите пробиотике, гледајте у шољу, не излазите на кијамет!

Варљиво је време! И да кажу да је плус седамнаест, знајте да је минус седамнаест, не наседајте на пропаганду! Останите у својим топлим домовима, учионицама, офисима и погонима и постаните део историје, само будите што лепши. Кад сте већ држављани земље које нема, нек се бар прича да сте били народ леп.
Оливера Дуњић

Нема коментара:

Постави коментар